Patys skaniausi pyragai ir desertai

Tie, kas domisi ir mėgsta gaminti desertus tikrai žino, kaip turi atrodyti geras pyragas, koks turėtų būti jo skonis ir panašiai. Tačiau tie, kurie tokių žinių neturi, gali sunkiai apsigauti ir nežinoti, kada jis yra paruoštas tinkamai, o kada ne. Tad šį straipsnį parengėme būtent tam, kad galėtumėte atpažinti kelis labai mėgstamus desertus, ar jie yra pagaminti tinkamai.

Pavykęs obuolių pyragas

Obuolių pyragas tikrai yra dažnas kepinys, ypač rudens sezonu. Tikriausiai kiekviena šeimininkė turi atskirą receptą, bet kad ir koks jis būtų, tam tikros klaidos gali kartotis ir jas atpažinti nėra sudėtinga. Tinkamai iškepta tešla tiek pyrago viršuje, tiek apačioje turėtų atrodyti vienodai ir nebūti sukritusi. Jeigu kiaušinis išplaktas tinkamai, miltai prasijoti bent po vieną kartą, tuomet turi matytis nedidelės oro skylutės, kas padaro pyragą puresniu ir minkštesniu. Obuolių pyragas dažniausiai turėtų būti gana drėgnas. Tą drėgmę ir suteikia obuoliai. Jeigu jų bus per mažai, pyragas gali tapti sausokas. Jeigu taip ir atsitiko, vadinasi, kad į pyragą buvo jų buvo įdėta per mažai, todėl tai nėra gerai. Be to, jeigu obuoliai yra parinkti tinkamai, tuomet turite jausti saldumą ir rūgštumą viename.

Tinkamai pagamintas Brownie

Dar vienas pyragas, kuris kepamas labai dažnai yra šokoladinis pyragas. Nors Brownie receptas ir visa gaminimo eiga yra pakankamai paprasta, tačiau šiokių tokių klaidų tikrai galima atrasti. Tad jeigu pyragas yra iškeptas tinkamai, tuomet jo centras yra drėgnas ir minkštas, net šiek tiek gali veltis burnoje, bet tuo pačiu plutelė turėtų būti iškepusi pakankamai gerai ir nebūti minkšta, o šiek tiek traški. Braunis turi turėti sodrų skonį, o jam labai didelę įtaką turi šokoladas. Tad jį reikėtų rinktis kaip įmanoma kokybiškesnį. Jis skonį gali prarasti ir dėl to, kad buvo pasirinktas kitokios rūšies šokoladas nei reikėjo. Jam yra būtinas juodas šokoladas.

Tobuli Belgiški vafliai

Jeigu namuose turite vaflių keptuvę, tuomet juos kepate pakankamai dažnai, todėl tikrai žinote, kaip turėtų atrodyti tinkami vafliai. Vaflių receptas yra paprastas, tačiau suklydus tam tikruose žingsniuose tešla gali nepavykti ir lipti prie keptuvės. Jeigu vafliai išėjo tinkami, tai vienu kartu jie turėtų būti traškūs ir minkšti. Norint jį perlaužti, jis turėtų dalintis lengvai ir nebūti tąsus.

 

 

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.